Affiches die beklijven zonder te plakken

Gewijzigd 24-03-2021

Omtzigt niet meer gewenst? Goh wat verrassend.


..."Bij dat propagandeske rioolding AD viel het volgende te lezen:"

Positie elders voor Pieter Omtzigt? ‘Hij laat zijn 342.000 kiezers niet in de steek’ Pieter Omtzigt laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Vanochtend toonde toen nog verkenner Kajsa Ollongren per abuis een geheim formatiedocument met daarop de zinsnede ‘Positie Omtzigt, functie elders’. Omtzigt heeft zelf nog niet gereageerd, maar zijn echtgenote Ayfer Koç zegt op Twitter dat haar man zijn 342.000 kiezers niet in de steek laat. K. Adams 25-03-21, 16:23 Laatste update: 17:46 Kajsa Ollongren legde vanochtend een bom onder de formatie door zich op weg naar haar auto te laten fotograferen met een document in de hand, waarop aantekeningen over het formatieproces stonden. Ollongren had vlak daarvoor gehoord dat ze positief getest was op corona en verliet in allerijl de Stadhouderskamer.

Exitfunctie

Dus deze politieke leiders hebben een exitfunctie voor een hardwerkende volksvertegenwoordiger die zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze rechtsstaat. Gelukkig gaan zij daar niet over maar wel zijn 342.000 kiezers die hij niet in de steek laat. PieterOmtzigt Met name de zinsnede over Pieter Omtzigt zorgt voor felle reacties. De Enschedese politicus reageert vooralsnog niet zelf, maar zijn echtgenote Ayfer Koç, zelf fractievoorzitter van het CDA in Enschede, nam het vanmiddag via Twitter op voor haar man. ‘Dus deze politieke leiders hebben een exitfunctie voor een hardwerkende volksvertegenwoordiger die zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze rechtsstaat. Gelukkig gaan zij daar niet over maar wel zijn 342.000 kiezers die hij niet in de steek laat.’

Hoekstra: Bizar inkijkje

CDA-leider Wopke Hoekstra reageerde furieus na het uitlekken van het document. ‘Bizar, dit inkijkje in de aantekeningen van verkenner Ollongren. Onderwerpen die geen van allen met mij zijn besproken en waar zij ook niet over gaat'. In het document werd onder meer ook gesproken over een ministerspost voor Hoekstra en over linkse partijen die elkaar niet vast zouden weten te houden. Het uitlekken van het document was reden voor Ollongren en medeverkenner Annemarie Jorritsma om op te stappen. Ze worden opgevolgd door Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66).

Fluistercampagne

Pieter Omtzigt is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws, vanwege een vermeende fluistercampagne die binnen het CDA gaande zou zijn, waarin Omtzigt wordt afgeschilderd als labiel. Hij zit oververmoeid thuis en zijn relatie met het CDA is op dit moment uiterst moeizaam. Ondanks dat hij een stemmenkanon voor de partij bleek en vorige week bij de Tweede Kamerverkiezingen maar liefst 342.000 stemmen kreeg. Ongekend voor een nummer twee op de kieslijst. Uit het hele land komen er ondertussen steunbetuigingen voor de Enschedeër. Er worden al massaal kaarten gestuurd naar het CDA Enschede, na een oproep via Twitter, om Omtzigt een hart onder de riem te steken. De Hengelose Joke Niekamp begon via sociale media een actie om geld in te zamelen voor een ‘solidaire bloemenzee’ voor het huis van Omtzigt, zoals ze het noemde. Een paar honderd mensen hebben daarvoor ieder 50 cent bijgedragen.

Commentaar redactie:

"Zoveel waarheid is dus kennelijk onverdraaglijk voor deze soepkippen van de "Rutte coalitie" die fraude nodig hebben om een verkiezingsoverwinning binnen te halen. Tijdens de "toeslagen tirade" vroeg ik me eerlijk gezegd al af hoe lang het zou duren voor er een alternatieve functie aangeboden zou gaan worden. Je opponenten verwarren labiliteit met hoge intelligentie, iets wat zij zelf ontberen. Hoge intelligentie gaat tegenwoordig niet meer samen met landsbestuur. Pieter, je bent echt de laatste der Mohikanen, je grootsheid steekt schril af tegen de sneue aanblik van die andere fletse meelopers. Zij die menen kleur te hebben doch te laf zijn die te bekennen. Het ga je goed en moge God je eindeloos zegenen! HELD!" Jij liet ze de kracht van waarheid VOELEN!"


Op naar de vroege middeleeuwen dan maar weer.

AD-nieuws op PDF: hier